perjantai 6. joulukuuta 2013

Disneyland Hong Kong

 Yksi matkan päivistä oli varattu vierailuun Disneyland Hong Kongissa. Vuonna 2005 avattu fantasiamaailma sisälsi kuusi erilaista teemapuistoa, kaksi hotellia ja erilaisia ruokapaikkoja. Kun porteista asteli sisälle, oli olo kuin Disney elokuvassa. Puisto oli upea kokonaisuus jokaista yksityiskohtaa myöten. Mukava lisä oli ajankohtaiset joulukoristeet, vaikka vähän hassultahan se tuntui kahdenkymmenen asteen lämmössä auringon paistaessa.



 










Päivän kohokohta oli ehdottomasti hali Nalle Puhin kanssa! 


Disneylandin kuusi teemapuistoa olivat Adventureland, Fantasyland, Tomorrowland, Toy Story Land, Grizzly Gulch ja Mystic Point. Vaikka jokainen puistoista oli upea, oli oma suosikkini Fantasylandin vaaleanpunaiset linnat ja prinsessat. Alue oli valtava ja sen kiertämiseen kului lähes koko päivä. Puistossa pääsi mm. vuoristoradalla avaruuteen, hunajapurkkiajelulla Nalle Puhin kotitalolle ja veneellä keskelle viidakkoa. Yksi mieleenpainuvimmista asioista oli 4D elokuvateatteri. Näytöstä katseltiin 3D lasit silmillä, jonka lisäksi katsojien päälle puhallettiin tuulta, heiteltiin vesipisaroita ja ilmassa leijui valkokankaalla näkynyt piirakan tuoksu. 
















Päivän paraati.

















Nälän iskiessä todettiin ettei puistosta löydy tavallista "huvipuistoruokaa", kuten hampurilaisia tai pizzaa. Tarjolla oli ainoastaan aasialaista ruokaa, mutta se kävi meille hyvin. Haarukoita tai veitsiä ei ravintolasta löytynyt, joten puikoilla mentiin. Omasta mielestäni syöminen puikoilla sujui hyvin, mutta samassa pöydässä istuneiden paikallisten huvittuneista ilmeistä päätellen ei se ihan oikeaoppista tainnut olla :D






















Ihana päivä satumaailmassa vietettynä! 

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti