sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Hong Kong

Tasan viikko sitten palasin reissusta kotiin ja nyt on viikon ajan toivuttu onnellisena sen aiheuttamasta väsymyksestä. Kaupunkimatkoilla ei yleensä kauheasti ehdi nukkua ja innostus voittaa aina vaikka vähän uuvuttaisikin.

Reilu viikko sitten tiistaina saatiin iloisia uutisia, kun Finnairin lakko peruuntui. Kaikki oli valmista ja laukkukin viimeistelyä vaille pakattu, kunnes lakkouhka meinasi vaarantaa meidän matkan täysin. Sovitteluiden lisäajan ja muutamien jännittävien päivien jälkeen lakko onneksi peruuntui ja meidän lento Hong Kongin kaupunkiin pääsi lähtemään.



Perillä Kiinassa aurinko paistoi ja lämpöä oli noin 20 astetta. Oli ihanaa kulkea pelkällä bleiserillä ballerinat jalassa. Koneessa nukutun yön jälkeen olo oli suhteellisen pirteä, joten suunnatiin heti suihkun jälkeen kaupungille. Tässä varakkaassa ja Kiinan neljänneksi suurimassa kaupungissa ei valikoimasta ole puutetta. Kadut ovat täynnä jättimäisiä luksusliikkeitä ja kaikilla tuntuu olevan olalla oma Chanel.





Meidän ensimmäinen shoppailukohde oli jo viime kerrasta tuttu Hongkongin suurin ostoskeskus Ocean Centre. Ocean Centre koostuu kolmesta eri osiosta: Ocean Centre, Ocean Terminal ja Gateway Arcade. Ostoskeskus sisältää yli 450 kauppaa, 50 ravintolaa, kolme hotellia ja kaksi elokuvateatteria. Kauppoihin lukeutuu mm. Aasian suurin Louis Vuitton sekä yksi Ladureen myymälöistä. Vaikka Ocean Centre on valtava on siellä liikkuminen todella helppoa. Myymälät on jaoteltu omiin osastoihin mm. muoti, kosmetiikka, elektroniikka jne.. Alue on kuitenkin niin valtava, että päätön haahuilu paikasta toiseen uuvuttaa nopeasti, joten kannattaa etukäteen hieman miettiä missä liikkeissä itse haluaa vierailla. 






Ocean Centerin sisään oli rakennettu tällainen suloinen pieni "talven ihmemaa". Paikalliset ottivat innoissaan kuvia ja ihastelivat lumisia maisemia. Minusta paras oli kyllä ehdottomasti tuo hodareita paistava joulumuori! :D






Yhdelle ulko-ovista oli rakennettu Disney aiheinen joulukatu. Varsinkin illalla pimeässä loistavat valot olivat ihanaa katseltavaa. Käveltiin kadun läpi ja räpsittiin muutamat valokuvat, mutta raaskittiin jättää joulukatu rauhaan suhteellisen nopeasti, koska seuraava päivä oli tarkoitus viettää kokonaiuudessaan Disneyland Hong Kongissa. (Erillinen postaus tulossa myöhemmin!)





Näkymää illalla Hong Kongin lahdelta. Meidän hotelli sijaitsi Wanchai:n puolella ja esimerkiksi Ocean Centre toisella, joten melkein päivittäin liikuttiin lautalla lahden yli. Matka kesti vain muutaman minuutin, mutta istuskellessa oli ihana katsella maisemia ja ottaa valokuvia rannan rakennuksista. Iltaisin oli aina valoshow, jossa rakennusten valot välkehtivät ja muodostivat kuvioita. Kansainvälinen Commerce Centre pilvenpiirtäjä ei näy kuvassa, mutta sky100 näköalatasanteen sisältävän rakennusken kyljissä tanssahteli iltaisin pitkänä valoshowna mm. jääkarhuja ja lumihiutaleita. Lumoutuneena katselin iltaisin miljoonakaupunkgin valoja. Yllättävää mielestäni kuitenkin oli, että näinkin suuri kaupunki kuin Hong Kong hiljenee öisin. Kaupunki ei tietenkään täysin nuku koskaan, mutta jos kuuden tunnin aikaero valvotti öisin pystyi rauhallisuuden ja hiljaisuuden huomaamaan.







Pitihän sitä päästä maistamaan Starbucksin kausimakuja! Gingerbread latte oli älyttömän hyvän makuista! Ihanan jouluista, eikä yhtään liian makeaa omaan makuun! Caramel latte oli puolestaan niin sokerista, että jopa minulle se oli liikaa. 



Oltiin ihan innoissamme kun sattumalta löydettiin Ladureen liike! Valkkasin kaikki sateenkaaren värit rasiaan joka ostettiin iltapalaksi. Meinattiin nälissämme syödä herkut jo päivällä evääksi, mutta onneksi Starbucksin sokeripommikahvit vei makean nälän niin pitkäksi aikaa, että macaronsit säästyivät hotelille.














Toinen suuri ostoskeskus missä reissulla vierailtiin oli IFC. Olin katsonut googlesta että sisältä löytyy Victorias Secret, mutta mokannut kuitenkin sen verran että liike myi ainoastaan kosmetiikkaa ja pikkuasusteita. Liikkeessä oli myyjiä tuplasti enemmän kuin asiakkaita. Siellä asiakkaalle annetaan kuitenkin rauha katsella ja tarvittaessa asiantuntevaa apua saa nopeasti. Muutenkin Kiinalaiset ovat todella ystävällistä ja kohteliasta kansaa. Palvelu on kaikkialla loistavaa, mutta ei tosiaan liian tunkeilevaa. Ihmisistä myös huomaa että väenpaljouteen on totuttu ja esimerkiksi jonotukseen ei kenelläkään tunnu menevän hermo. Kaikkialla on todella siistiä, eikä roskia loju edes kaduilla. Roskaamisesta saa 5000HKD sakon eli noin 500€. Jopa yleiset vessat kiiltävät puhtauttaan ja niistä huolehtii aina henkilökohtaisesti yksi tai useampi työntekijä.








Viimeisenä aamuna Hong Kongissa herätys oli todella aikainen. Nukuttiin koko yö isot ikkunaverhot auki, koska aurinko ei ehtinyt edes nousta ennen meidän lähtöä. Tilattiin aamupala huoneeseen ja se olikin niin herkullinen ja runsas, että harmitti ettei ollut aikaa nauttia siitä rauhassa. Suunnattiin autokyydillä lentokentälle, josta lennettiin paikallisella lentoyhtiö Cathy Pacificillä Bangkokiin. Bangkokissa meillä oli aikaa päivän ja yhden yön verran, mutta koska tämä postaus ylittää jo nyt kaikki maailman pituusrajoitukset, laitan kuvat Bangkokista (ja Disneylandistä!) vasta seuraavaan postaukseen.

Mukavaa viikonalkua kaikille! ♥

2 kommenttia: